So sex zmenki primerni za iskanje stalnega partnerja?

Partnerja na klasičen način najdemo tako, da se najprej precej dolgo spoznavamo in družimo, šele nato pride na vrsto sex. In ne glede na to, kako dobro se prijateljsko ujameta, se lahko pripeti, da pri seksu ni iskrice, torej je bilo vse zaman.

Sex zmenki pa pomagajo, da precej hitro skočita v posteljo, saj oba vesta, česa si želita. Če so sex zmenki učinkoviti in prerastejo občasno dobivanje, pa se nato vsekakor splete tudi močnejša vez, ki je potrebna za partnerstvo. Torej sex zmenki gotovo niso zgolj za tiste, ki iščejo le sex, temveč za vse, ki so sami in osamljeni – nikoli namreč ne veš, ali se bo končalo zgolj pri dobrem seksu, ali se bo razvilo še kaj več.

Kot kažejo izkušnje, pri marsikom sex zmenki vodijo v partnerstvo ali vsaj dolgotrajnejši poseben odnos, v katerem oba partnerja najdeta veliko zadovoljstva. Nenazadnje imamo v življenju vsi potrebo po tem, da bi našli svojo drugo polovico, in seks je sestavni del tega odnosa – nenazadnje tisti del, ki lahko precej pomembno vpliva na to, ali bo zveza uspešna, ali ne.

Zakaj si torej ne bi zagotovili uspeha tako, da začnete s sex zmenki, od njih pa po želji nadaljujete tudi k čemu drugemu. Nenazadnje se tudi v realnem življenju marsikatera zveza začne s seksom za eno noč, iz katere se nato razvije nekaj povsem drugega.